Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w boczku"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4173
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34256
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1878
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4173
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34256
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1878
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Listki rukoli i szpinaku przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Natkę umyj, oderwij listki, posiekaj.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj szpinak oraz rukolę. Szybko przesmaż razem, zdejmij z ognia.
Ryby spraw, opłucz starannie, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W środek każdej tuszki włóż porcję cebuli z rukolą i szpinakiem (jeśli kupiłaś filety, ponacinaj je, tworząc kieszenie). Każdą rybę (lub filet) owiń boczkiem, zepnij wykałaczką lub obwiąż.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Opiecz ryby z każdej strony, zdejmij z patelni. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlej białe wino, chwilę ogrzewaj, na koniec wmieszaj masło. Sos dopraw solą i pieprzem, włóż ryby. Ogrzewaj 2 min. Dekoruj pomidorkami.Źródło: Świat kobiety