Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w boczku"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Listki rukoli i szpinaku przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Natkę umyj, oderwij listki, posiekaj.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj szpinak oraz rukolę. Szybko przesmaż razem, zdejmij z ognia.
Ryby spraw, opłucz starannie, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W środek każdej tuszki włóż porcję cebuli z rukolą i szpinakiem (jeśli kupiłaś filety, ponacinaj je, tworząc kieszenie). Każdą rybę (lub filet) owiń boczkiem, zepnij wykałaczką lub obwiąż.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Opiecz ryby z każdej strony, zdejmij z patelni. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlej białe wino, chwilę ogrzewaj, na koniec wmieszaj masło. Sos dopraw solą i pieprzem, włóż ryby. Ogrzewaj 2 min. Dekoruj pomidorkami.Źródło: Świat kobiety