Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety śledziowe w śmietanie"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1015
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Filety zalej zimną wodą i mocz kilka godzin. Osącz, pokrój na dzwonka. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, posiekaj. Kremówkę ubij, wymieszaj z kwaśną śmietaną, cebulą i jabłkami. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na śmietanie ułóż śledzie. Danie możesz udekorować jabłkami i ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety