Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety śledziowe w śmietanie"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Filety zalej zimną wodą i mocz kilka godzin. Osącz, pokrój na dzwonka. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, posiekaj. Kremówkę ubij, wymieszaj z kwaśną śmietaną, cebulą i jabłkami. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na śmietanie ułóż śledzie. Danie możesz udekorować jabłkami i ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety