Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit racuchy z jabłkami to pyszne i mięciutkie placuszki z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem zdrowych tłuszczy i mleka migdałowego. Przepis ten jest idealny dla wegetarian lub osób, które przestrzegają diety i nie chcą sobie odmawiać przyjemności zjedzenia słodkich racuchów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój je w cienkie plasterki za pomocą mandoliny lub tarki. Do miski wsyp: mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Wymieszaj. W osobnej misce ubij ze sobą jajka. Dodaj mleko i wymieszaj do połączenia składników. Dodaj suche składniki do mokrych i starannie wymieszaj. Wlej roztopiony olej kokosowy i wmieszaj do całkowitego wchłonięcia.
Wsyp pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj, by owoce były dobrze pokryte ciastem. Patelnię rozgrzej na małym lub średnim ogniu. Spryskaj ją sprayem do pieczenia lub nanieś ręcznikiem papierowym niewielką ilość oleju kokosowego. Nanoś ciasto na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki, formując placki o średnicy ok. 5-7 cm. Smaż każdego racucha przez 2-3 minuty, do momentu pojawienia się bąbelków. Odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze przez 2-3 minuty. Fit racuchy z jabłkami odkładaj na papierowe ręczniki. Podawaj na ciepło, z ulubionymi owocami lub cukrem pudrem.