Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit racuchy z jabłkami to pyszne i mięciutkie placuszki z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem zdrowych tłuszczy i mleka migdałowego. Przepis ten jest idealny dla wegetarian lub osób, które przestrzegają diety i nie chcą sobie odmawiać przyjemności zjedzenia słodkich racuchów.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4058
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 210
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4058
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 210
Składniki
Jabłka umyj i usuń z nich gniazda nasienne. Pokrój je w cienkie plasterki za pomocą mandoliny lub tarki. Do miski wsyp: mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Wymieszaj. W osobnej misce ubij ze sobą jajka. Dodaj mleko i wymieszaj do połączenia składników. Dodaj suche składniki do mokrych i starannie wymieszaj. Wlej roztopiony olej kokosowy i wmieszaj do całkowitego wchłonięcia.
Wsyp pokrojone wcześniej jabłka i wymieszaj, by owoce były dobrze pokryte ciastem. Patelnię rozgrzej na małym lub średnim ogniu. Spryskaj ją sprayem do pieczenia lub nanieś ręcznikiem papierowym niewielką ilość oleju kokosowego. Nanoś ciasto na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki, formując placki o średnicy ok. 5-7 cm. Smaż każdego racucha przez 2-3 minuty, do momentu pojawienia się bąbelków. Odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze przez 2-3 minuty. Fit racuchy z jabłkami odkładaj na papierowe ręczniki. Podawaj na ciepło, z ulubionymi owocami lub cukrem pudrem.