Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Forszmak – gulasz po lubelsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 858
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 858
Składniki
Umyte mięso pokrój w kostkę, zrumień na oleju, po czym włóż do garnka. Następnie podsmaż boczek z poszatkowaną cebulą, po czym dołóż do schabu.
Na patelni przygotuj zasmażkę, dolej do niej bulion, wymieszaj, zagotuj i dodaj do garnka. Wsyp przyprawy i duś do miękkości około 1,5 godziny.
Pod koniec dołóż pokrojone w kostkę lub paski ogórki kiszone oraz koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut.
Gotowe danie podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłała: Violetta Miszczak-Lesiewicz</strong>Źródło: Kurier TV