Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frittata z cukinią i kurczakiem"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 693
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13310
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 539
Składniki
Kurczaka kroję w plastry, podsmażam na łyżce oleju. W tym czasie kroję cukinię i pieczarki w plasterki, łączę z mięsem, podsmażam, dodając olej w razie potrzeby.
Jajka roztrzepuję w misce, dodaję do nich czosnek, rozmaryn, chili, sól ziołową.
Warzywa z mięsem przekładam do naczynia żaroodpornego (lub na patelnię), zalewam jajkami i posypuję wierzch pokruszonym serem feta. Zapiekam pod przykryciem w temp., 180oC (albo smażę na małym ogniu) do momentu, aż wierzch i środek frittaty się zetną. Posypuję szczypiorkiem.
30 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 2 porcje.Źródło: Kobieta i życie