Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z szynką i minimarchewkami"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na złoto na oleju. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Papryki oczyść, drobno pokrój. Ogórek obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Pomidor pokrój na plasterki. Minimarchewki osącz z zalewy.
Żółtka utrzyj. Białka ubij, połącz z żółtkami. Dodaj mąkę, oprósz solą i pieprzem, krótko zmiksuj. Dodaj wszystkie warzywa i szynkę, lekko zamieszaj.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wlej masę jajeczno-warzywną. Posyp startym serem. Piecz ok. 30 min w temp. 170°C, aż masa się zetnie.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 3, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie