Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z warzywami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Składniki
Cebulę obrać, grubo posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałki. Cukinię oczyścić, rozciąć wzdłuż, a następnie pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć je. Oprószyć solą, pieprzem i suszonym oregano.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Zalać tym warzywa na patelni. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 30 minut. Frittatę wystudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.Źródło: Życie na gorąco