Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym

Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2386 Ocena: 53015

Dodano:

Odsłon: 1148

Makarony mają to do siebie, że można je przygotować w kilka chwil i smakują z każdym sosem.

Składniki

  • 250 g makaronu fusilli (świderki)
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka suszonego estragonu
  • 100 ml śmietany 30%
  • 150 ml śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
    Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń