Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony mają to do siebie, że można je przygotować w kilka chwil i smakują z każdym sosem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 394
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 394
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 395
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1477
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5707
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.