Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony mają to do siebie, że można je przygotować w kilka chwil i smakują z każdym sosem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2043
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5452
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2043
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5452
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5489
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.