Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsta pomidorowa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Oczyść i drobno posiekaj szalotkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy. Obsmaż czosnek i szalotkę.
Dodaj przecier pomidorowy oraz lekko rozdrobnione pomidory z puszki wraz z zalewą. Mieszając od czasu do czasu, gotuj 8-10 minut. Po tym czasie wsyp do rondla po szczypcie soli i pieprzu, wlej gorący bulion warzywny.
Dodaj osączoną na sicie i opłukaną białą fasolkę. Gotuj całość razem jeszcze 15 minut. Dopraw do smaku octem balsamicznym, cukrem, solą oraz pieprzem. Wrzuć kilka posiekanych listków świeżej bazylii, a potem zdejmij zupę z ognia.
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie. Porcje makaronu porozkładaj do talerzy lub miseczek, zalej gorącą zupą. Przed podaniem udekoruj kilkoma całymi listkami bazylii.
czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety