Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1050
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666498
Składniki
Biały ser przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka (albo jedno całkiem duże) i przesianą mąkę. Zagniataj, aż powstanie zwarte ciasto. Podziel na pół, uformuj dwa cienkie wałki. Pokrój na kawałki po półtora cm (każdy kawałek możesz jeszcze delikatnie uformować w palcach i wycisnąć na nim widelcem rowki).
Kluseczki wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Podawaj gorące, polane stopionym masłem, posypane cukrem i cynamonem.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie