Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne gołąbki nie wymagają zawijania w kapuściane liście.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25129
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25129
Składniki
Ryż ugotować,kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą woda i odcisnąć.
Do miski włożyć ryż,odciśniętą kapustę,mięso,jajka,pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawy.Wszystko wyrobić.
Z powstałej masy formować gołąbki ,wielkości mielonych kotletów,obtoczyć w tartej bułce,obsmażyć na oleju.
Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem pomidorowym.{przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wody i przypraw.Zapiekać pod przykryciem 30 minut.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.SMACZNEGO!