Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne gołąbki nie wymagają zawijania w kapuściane liście.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11829
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12478
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11829
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12478
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3424
Składniki
Ryż ugotować,kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą woda i odcisnąć.
Do miski włożyć ryż,odciśniętą kapustę,mięso,jajka,pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawy.Wszystko wyrobić.
Z powstałej masy formować gołąbki ,wielkości mielonych kotletów,obtoczyć w tartej bułce,obsmażyć na oleju.
Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem pomidorowym.{przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wody i przypraw.Zapiekać pod przykryciem 30 minut.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.SMACZNEGO!