Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1135
Dodano: 22.06.2012
Odsłon: 22467
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ryż ugotować,kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą woda i odcisnąć.
Do miski włożyć ryż,odciśniętą kapustę,mięso,jajka,pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawy.Wszystko wyrobić.
Z powstałej masy formować gołąbki ,wielkości mielonych kotletów,obtoczyć w tartej bułce,obsmażyć na oleju.
Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem pomidorowym.{przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wody i przypraw.Zapiekać pod przykryciem 30 minut.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mysz204 22 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
wszystko fajnie tylko te dwie saszetki ryzu na pol kilo miesa to chyba ciut za duzo.........jedna to swiat;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 22 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Też takie robię,uwielbiane przez całą rodzinę na ciepło i na zimno,godne polecenia; pozdrawiam :-)))2 Kto głosował? | Odpowiedz