Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne gołąbki nie wymagają zawijania w kapuściane liście.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Ryż ugotować,kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą woda i odcisnąć.
Do miski włożyć ryż,odciśniętą kapustę,mięso,jajka,pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawy.Wszystko wyrobić.
Z powstałej masy formować gołąbki ,wielkości mielonych kotletów,obtoczyć w tartej bułce,obsmażyć na oleju.
Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem pomidorowym.{przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wody i przypraw.Zapiekać pod przykryciem 30 minut.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.SMACZNEGO!