Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki dolma"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4100
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34248
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1818
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4100
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34248
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1818
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Składniki
Opłucz liście winogron, przebierz, odłóż gorsze. farszu wymieszaj, dopraw.
Łyżkę farszu ściśle zawijaj w jeden liść. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków, umieść na dnie naczynia żaroodpornego. Ułóż na nim dolma, podlej wodą, skrop oliwą, nakryj i piecz w piekarniku ok. 45 min. Ostudź w naczyniu i podaj.Źródło: Świat kobiety