Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
w garnku zagotować wodę. Z kapusty zdjąć liście i wkładać po 2-3 do gotującej się wody na ok.0,5 minuty.Ostudzić. Z każdego liścia "ściąć" rdzenie.
Mięso przyprawić,dodać do niego uprzednio ugotowany ryż i wymieszać dokładnie.
Na każdy liść nakładać mięso i zawijać.
Na dnie dużego garnka lub szybkowaru ułożyć ścinki i resztki kapusty(po to,żeby gołąbki nie przywarły do dna podczas gotowania). Ułożyć gołąbki i zalać wodą.Posolić i dodać przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok.40-60 minut