Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się je szybciej niż z białej kapusty, a są tak samo pyszne. Na zdjęciu gołąbki nie są jeszcze ugotowane
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1063
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14693
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1063
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14693
Składniki
w garnku zagotować wodę. Z kapusty zdjąć liście i wkładać po 2-3 do gotującej się wody na ok.0,5 minuty.Ostudzić. Z każdego liścia "ściąć" rdzenie.
Mięso przyprawić,dodać do niego uprzednio ugotowany ryż i wymieszać dokładnie.
Na każdy liść nakładać mięso i zawijać.
Na dnie dużego garnka lub szybkowaru ułożyć ścinki i resztki kapusty(po to,żeby gołąbki nie przywarły do dna podczas gotowania). Ułożyć gołąbki i zalać wodą.Posolić i dodać przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem ok.40-60 minut