Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej z indykiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Ryż wsyp do osolonego wrzątku, zamieszaj. Przykryj, gotuj na małym ogniu 13 min. Odcedź, przelej zimną wodą.
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu. Ryż wymieszaj z mięsem i cebulą, przypraw do smaku.
Kapustę sparz, oddziel 20 liści. Rozłóż, stłucz głąbki. Ułóż farsz, zwiń. Gołąbki ułóż w wyłożonym liśćmi kapusty garnku. Dodaj przyprawy, wlej bulion, gotuj 40 min. Dodaj koncentrat, gotuj 20 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie