Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-11-2009
wegetariańskie gołąbki dla miłośników kaszy gryczanej i suszonych grzybów
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 12
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 127
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 137
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 236
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 12
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 127
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 137
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 236
Składniki
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie. 5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))