Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-11-2009
wegetariańskie gołąbki dla miłośników kaszy gryczanej i suszonych grzybów
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6961
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5264
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2388
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6961
Polecam.
Odsłon: 112
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5264
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2388
Składniki
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie. 5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))