Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-11-2009
wegetariańskie gołąbki dla miłośników kaszy gryczanej i suszonych grzybów
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie.
5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))
Polecam pyszna kaszę do mięsa zamiast ziemniaków.
Odsłon: 9235
Ta nietypowa kiszonka idealnie nadaje się chociażby do zrobienia placuszków....
Odsłon: 3033
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Odsłon: 4100
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 16
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 88
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 16
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 88
Składniki
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie. 5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 2
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 56