gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami (wersja wege)
Przepis dnia: 04-11-2009

wegetariańskie gołąbki dla miłośników kaszy gryczanej i suszonych grzybów
gołąbki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami (wersja wege)
Składniki
- główka kapusty
- suszone grzyby
- cebula
- planta
- sól, pieprz biały,sos sojowy grzybowy
- 1-2 woreczki kaszy gryczanej
Składniki
- główka kapusty
- suszone grzyby
- cebula
- planta
- sól, pieprz biały,sos sojowy grzybowy
- 1-2 woreczki kaszy gryczanej

Etapy przygotowania
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie. 5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))
Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18517
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18517



Składniki
- główka kapusty
- suszone grzyby
- cebula
- planta
- sól, pieprz biały,sos sojowy grzybowy
- 1-2 woreczki kaszy gryczanej
Kapustę sparzam we wrzątku by liście odchodziły od głąba.
Grzyby zalewam wrzątkiem i zostawiam by zmiękły.
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażam na plancie. 5. W międzyczasie gotuję kaszę gryczaną.
Szatkuję bardzo drobno grzyby odsączone z wody. Wody nie wylewam, bo przyda się do duszenia gołąbków. Wrzucam grzyby do cebuli, dodaję ugotowaną kaszę i razem duszę przez kilka minut doprawiając solą, pieprzem i sosem sojowym.
Farsz zawijam w liście kapusty. Duszę w garnku z dodatkiem wywaru z suszonych grzybów i odrobiną masła, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Najlepiej smakują z sosem z suszonych grzybów. Smaczności:)))
Robiłam, mój smak, bardzo dobra
mój mąż za nią przepada....ale...ja dodaje majonez...