Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite gołąbki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Liście kapusty krótko pogotować w osolonej wodzie, ściąć grubsze "nerwy". Ryż ugotować na pół miękko. Paprykę i boczek drobno pokroić, podsmażyć razem z cebulą. Dusić wszystko 15 minut. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w garnku na sitku. Parować ok. 1 godz.