Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite gołąbki.
Liście kapusty krótko pogotować w osolonej wodzie, ściąć grubsze "nerwy". Ryż ugotować na pół miękko. Paprykę i boczek drobno pokroić, podsmażyć razem z cebulą. Dusić wszystko 15 minut. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w garnku na sitku. Parować ok. 1 godz.
Składniki
Liście kapusty krótko pogotować w osolonej wodzie, ściąć grubsze "nerwy". Ryż ugotować na pół miękko. Paprykę i boczek drobno pokroić, podsmażyć razem z cebulą. Dusić wszystko 15 minut. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w garnku na sitku. Parować ok. 1 godz.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 102
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 149