Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka jałowcowa

Golonka jałowcowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Golonka jałowcowa"

Składniki

  • duża golonka
  • pół litra jasnego piwa. Marynata: 5 łyżek keczupu
  • 5 ziaren jałowca
  • 5-6 ziarenek kolendry
  • rozmaryn (świeży lub suszony
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki sosu sojowego
  • ostra mielona papryka
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki wsyp sypkie produkty marynaty, wlej olej i keczup, wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso umyj i natrzyj marynatą. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej na dobę).

  2. Mięso przełóż do brytfanki, podlej piwem. Nakryj i piecz ok. 3 godzin. W trakcie pieczenia obracaj golonkę i podlewaj sosem.

  3. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby skórka się pięknie zrumieniła.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń