Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10880
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2329
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10880
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2329
Składniki
Golonki oczyść, umyj, wytrzyj do sucha. Cebulę obierz. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz.
Zagotuj ok. 2 l itry wody. Do wrzątku włóż cebulę i włoszczyznę. Dodaj listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Dołóż golonki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem około godziny.
Golonki wyjmij z wywaru, przestudź. Posyp ziołami. Ułóż w brytfance. Piecz ok. 40 minut w 180°C.
Jabłka razem ze skórką, pokrój na cząstki, oczyść z pestek. Cukier rozpuść w 1/3 szklanki wywaru. Polej tym golonki. Obłóż je pokrojonymi jabłkami. Piecz jeszcze 20 minut w temp. 200 °C. Podawaj np. na kwaszonej kapuście.Źródło: Naj