Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Golonki oczyść, umyj, wytrzyj do sucha. Cebulę obierz. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz.
Zagotuj ok. 2 l itry wody. Do wrzątku włóż cebulę i włoszczyznę. Dodaj listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Dołóż golonki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem około godziny.
Golonki wyjmij z wywaru, przestudź. Posyp ziołami. Ułóż w brytfance. Piecz ok. 40 minut w 180°C.
Jabłka razem ze skórką, pokrój na cząstki, oczyść z pestek. Cukier rozpuść w 1/3 szklanki wywaru. Polej tym golonki. Obłóż je pokrojonymi jabłkami. Piecz jeszcze 20 minut w temp. 200 °C. Podawaj np. na kwaszonej kapuście.Źródło: Naj