Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowana ryba z ziołami"
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 213
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 639
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 213
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 639
Składniki
Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Cytrynę przekrój na pół, z połówki wyciśnij sok i skrop nim rybę. Oprósz ją pieprzem, solą, czerwoną papryką, posmaruj oliwą. Porcje odstaw do lodówki na pół godziny. Możesz obłożyć ją dodatkowo pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Porcje ryby kładź na ruszcie posmarowanym oliwą i ustaw nad żarem na 3-4 minuty. Ruszt zdejmij z ognia, obróć kawałki ryby, ponownie piecz przez 3 minuty i zdejmij z ognia. Kawałek folii aluminiowej posmaruj oliwą, połóż plasterki cytryny, na nich rybę, przykryj cytryną, zawiń, ułóż na grillu i piecz jeszcze 15 minut. Podawaj z warzywami i frytkami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień