Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowana ryba z ziołami"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4783
Składniki
Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Cytrynę przekrój na pół, z połówki wyciśnij sok i skrop nim rybę. Oprósz ją pieprzem, solą, czerwoną papryką, posmaruj oliwą. Porcje odstaw do lodówki na pół godziny. Możesz obłożyć ją dodatkowo pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Porcje ryby kładź na ruszcie posmarowanym oliwą i ustaw nad żarem na 3-4 minuty. Ruszt zdejmij z ognia, obróć kawałki ryby, ponownie piecz przez 3 minuty i zdejmij z ognia. Kawałek folii aluminiowej posmaruj oliwą, połóż plasterki cytryny, na nich rybę, przykryj cytryną, zawiń, ułóż na grillu i piecz jeszcze 15 minut. Podawaj z warzywami i frytkami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień