Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane kotleciki z warzywami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 245
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 245
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Składniki
Mielone mięso wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i natką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Uformuj małe kotleciki (najlepiej po dwa na osobę). Posmaruj je odrobiną oleju. Smaż na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony, następnie zdejmij z ognia, przykryj folią aluminiową i odstaw, aby doszły.
Dymkę drobno posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Pomidory umyj (ewentualnie obierz ze skórki) i pokrój w plasterki.
Wrapy podgrzej na chrupiąco w piekarniku. Podaj gorące z kotlecikami, sałatką z pomidora, polane jogurtem z cebulką.
4 porcje • : 20 min • grillowanie: 15 min • 440 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia