Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane mięso z czosnkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Każdy rodzaj mięsa kroimy w plastry i lekko tłuczemy z obydwu stron. Kiełbasę przekrawamy na pół i w kilku miejscach ukośnie nacinamy. Mięsa i kiełbasę nacieramy marynatą powstałą z oleju, Maggi i połowy posiekanych ziół. Odstawiamy na godzinę.
Po tym czasie układamy wszystko na posmarowanym olejem i rozgrzanym ruszcie i grillujemy z obydwu stron, od czasu do czasu skrapiając mięso pozostałą zalewą.
Zmiażdżony czosnek mieszamy z resztą posiekanych ziół i miękkim masłem, doprawiamy solą i pieprzem. Zimne kawałki masła kładziemy na gorące, rozłożone na talerzach mięso i natychmiast podajemy z sałatkami warzywnymi.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 5,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 665 kcal Białko 9,1 g/ Tłuszcz 36 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia