Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane steki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 170
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 170
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę wprost do miseczki. Wlać piwo, sos Worcester oraz olej. Wymieszać, doprawiając solą i cukrem trzcinowym.
Steki oczyścić, ułożyć je w brytfannie, zalać przygotowaną marynatą. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby mięso dobrze się zmacerowało. Podczas marynowania steki kilkakrotnie obracać.
Steki wyjąć z marynaty. Wetrzeć w nie tłuczony czarny pieprz. Kłaść na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować po ok. 6 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując steki pozostałą marynatą.
Czas przygotowania: około 25 minut (bez marynowania)Źródło: Życie na gorąco