Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane ziemniaki"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4404
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2009
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4404
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2009
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
W wyszorowanych ziemniakach ostrym nożem robię nacięcia, ale nie do końca, aby ziemniaków nie przepołowić. Obsypuję przyprawami i ziołami pilnując, aby przyprawy dostały się także do każdego nacięcia.
Ziemniaki układam na większym kawałku folii, okładam plastrami pomidorów i cebuli. Często daję też kawałek masła, by ziemniaki miały łagodny smak. Folię zawijam.
Piekę, w zależności od żaru ognia i wielkości ziemniaka, około 30 minut. Można je podać jako dodatek do mięsa, ale u mnie najczęściej znikają z grilla, nim mięso znajdzie się na stole.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski</strong>Źródło: Rewia