Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane ziemniaki"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 618
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 857
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 392
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 618
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 857
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 392
Składniki
W wyszorowanych ziemniakach ostrym nożem robię nacięcia, ale nie do końca, aby ziemniaków nie przepołowić. Obsypuję przyprawami i ziołami pilnując, aby przyprawy dostały się także do każdego nacięcia.
Ziemniaki układam na większym kawałku folii, okładam plastrami pomidorów i cebuli. Często daję też kawałek masła, by ziemniaki miały łagodny smak. Folię zawijam.
Piekę, w zależności od żaru ognia i wielkości ziemniaka, około 30 minut. Można je podać jako dodatek do mięsa, ale u mnie najczęściej znikają z grilla, nim mięso znajdzie się na stole.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski</strong>Źródło: Rewia