Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny i zdrowy obiad w zaledwie 20 minut? Oczywiście! Grillowany pstrąg tęczowy to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dobrze przyrządzony jest soczysty i delikatny zarazem. Można przygotować go na klasycznym węglowym grillu lub wykorzystać grill elektryczny czy po prostu patelnię grillową. Sałatka z kuskus to idealny dodatek do ryby. Jest ekspresowa w wykonaniu, a dzięki dodatkowi warzyw, zarówno lekka jak i sycąca.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Sałatka: Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować na półtwardo na parze. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Do kuskusu dodać fasolkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę i natkę pietruszki. Dodać olej, sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryba: Pstrąga podzielić na porcje. Natrzeć oliwą lub olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować z obu stron na złoty kolor po około 2 minuty, z każdej strony, zaczynając od strony skóry. Podawać od razu po przygotowaniu z sałatką z kuskus.