Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny i zdrowy obiad w zaledwie 20 minut? Oczywiście! Grillowany pstrąg tęczowy to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dobrze przyrządzony jest soczysty i delikatny zarazem. Można przygotować go na klasycznym węglowym grillu lub wykorzystać grill elektryczny czy po prostu patelnię grillową. Sałatka z kuskus to idealny dodatek do ryby. Jest ekspresowa w wykonaniu, a dzięki dodatkowi warzyw, zarówno lekka jak i sycąca.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 472
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 809
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 472
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 809
Składniki
Sałatka: Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować na półtwardo na parze. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Do kuskusu dodać fasolkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę i natkę pietruszki. Dodać olej, sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryba: Pstrąga podzielić na porcje. Natrzeć oliwą lub olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować z obu stron na złoty kolor po około 2 minuty, z każdej strony, zaczynając od strony skóry. Podawać od razu po przygotowaniu z sałatką z kuskus.