Do góry

Dania główne Przepis na:

Grochówka z kiełbasą i boczkiem

Grochówka z kiełbasą i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Grochówka z kiełbasą i boczkiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groch łuskany opłucz, zalej zimną wodą i gotuj około 40 minut. Jeśli groch jest niełuskany, mocz go 8 godzin, odcedź, zalej wodą, gotuj 10 minut, odcedź, zalej wodą i gotuj 1,5 godziny.

  2. Obierz, opłucz i pokrój marchew, cebulę, pietruszkę, por i seler, dodaj do wywaru. Wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, lubczyk i cząber. Gotuj około 20 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki.

  3. Podsmaż boczek, kiełbasę, cebulę i czosnek. Duś 10 minut, następnie posyp mąką, chwilę smaż, dodaj do bulionu. Posyp zupę majerankiem i gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z pieczywem.

  4. CZAS: około 40 minut

  5. Adres: kuchnia@dobrytydzien.com.pl

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń