Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grochówka z kiełbasą i boczkiem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 16
Składniki
Groch łuskany opłucz, zalej zimną wodą i gotuj około 40 minut. Jeśli groch jest niełuskany, mocz go 8 godzin, odcedź, zalej wodą, gotuj 10 minut, odcedź, zalej wodą i gotuj 1,5 godziny.
Obierz, opłucz i pokrój marchew, cebulę, pietruszkę, por i seler, dodaj do wywaru. Wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, lubczyk i cząber. Gotuj około 20 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki.
Podsmaż boczek, kiełbasę, cebulę i czosnek. Duś 10 minut, następnie posyp mąką, chwilę smaż, dodaj do bulionu. Posyp zupę majerankiem i gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z pieczywem.
CZAS: około 40 minut
Adres: kuchnia@dobrytydzien.com.plŹródło: Dobry Tydzień