Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grochówka z kiełbasą i boczkiem"
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 130
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 130
Składniki
Groch łuskany opłucz, zalej zimną wodą i gotuj około 40 minut. Jeśli groch jest niełuskany, mocz go 8 godzin, odcedź, zalej wodą, gotuj 10 minut, odcedź, zalej wodą i gotuj 1,5 godziny.
Obierz, opłucz i pokrój marchew, cebulę, pietruszkę, por i seler, dodaj do wywaru. Wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, lubczyk i cząber. Gotuj około 20 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki.
Podsmaż boczek, kiełbasę, cebulę i czosnek. Duś 10 minut, następnie posyp mąką, chwilę smaż, dodaj do bulionu. Posyp zupę majerankiem i gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z pieczywem.
CZAS: około 40 minut
Adres: kuchnia@dobrytydzien.com.plŹródło: Dobry Tydzień