Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Groszkowa z pulpetami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 174
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 174
Składniki
Wołowinę z kością umyj, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny, gotuj ok. 40 minut. Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z wywarem, dodaj przyprawy, gotuj na małym ogniu około 20 minut.
Mięso, seler i pietruszkę wyjmij. Do zupy dodaj kalafior i ziemniaki, gotuj 15 minut. Wrzuć zielony groszek, gotuj kilka minut. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i tartą bułką, dodaj przyprawy. Formuj malutkie kuleczki, wrzuć do gotującej zupy, gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj. By zupa była bardzo sycąca, możesz wrzucić do niej ugotowany makaron.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień