Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w occie"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Składniki
45 min • Słoik 185 kcal • Koszt słoika 3 zł • Przepis na 2 słoiki
Gruszki myję, obieram i kroję na pół. Z każdej usuwam gniazda nasienne. Zaraz po obraniu wrzucam je do wody z odrobiną soku z cytryny lub kwasku cytrynowego, wtedy nie czernieją.
Wodę zagotowuję z octem, cukrem i przyprawami. Wkładam do niej gruszki, gotuję ok. 10 min, aż staną się szkliste.
Wraz z zalewą przekładam do słoików, szczelnie zakręcam i pasteryzuję ok. 10 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie