Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w occie"
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
45 min • Słoik 185 kcal • Koszt słoika 3 zł • Przepis na 2 słoiki
Gruszki myję, obieram i kroję na pół. Z każdej usuwam gniazda nasienne. Zaraz po obraniu wrzucam je do wody z odrobiną soku z cytryny lub kwasku cytrynowego, wtedy nie czernieją.
Wodę zagotowuję z octem, cukrem i przyprawami. Wkładam do niej gruszki, gotuję ok. 10 min, aż staną się szkliste.
Wraz z zalewą przekładam do słoików, szczelnie zakręcam i pasteryzuję ok. 10 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie