Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz azjatycki z papryką"
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2130
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2130
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plasterki, a następnie w cienkie paseczki. Wołowinę włóż do miseczki. Skrop sosem chili. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Całość dobrze wymieszaj.
Miseczkę przykryj folią i włóż na godzinę do lodówki. Kolorowe papryki oraz papryczkę chili rozetnij, usuń pestki. Strąki kolorowych papryk opłucz i potnij w paseczki. Chili grubo posiekaj.
Na dużej patelni albo w woku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone papryki oraz chili. Smaż kilka minut ciągle mieszając. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zrumień zamarynowane kawałeczki wołowiny. Podlej bulionem. Duś godzinę.
Pod koniec gotowania dodaj podsmażone papryki. Wlej miód oraz ocet. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili.Źródło: Tina