Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz azjatycki z papryką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plasterki, a następnie w cienkie paseczki. Wołowinę włóż do miseczki. Skrop sosem chili. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Całość dobrze wymieszaj.
Miseczkę przykryj folią i włóż na godzinę do lodówki. Kolorowe papryki oraz papryczkę chili rozetnij, usuń pestki. Strąki kolorowych papryk opłucz i potnij w paseczki. Chili grubo posiekaj.
Na dużej patelni albo w woku rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone papryki oraz chili. Smaż kilka minut ciągle mieszając. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zrumień zamarynowane kawałeczki wołowiny. Podlej bulionem. Duś godzinę.
Pod koniec gotowania dodaj podsmażone papryki. Wlej miód oraz ocet. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili.Źródło: Tina