Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz warzywny z parówkami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36103
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 192
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 415
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36103
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 192
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 415
Składniki
Boczek posiekaj, przesmaż na 3 łyżkach oleju, dodaj obrane i poszatkowane cebule oraz 2 ząbki czosnku. Wsyp 2 łyżki mąki, usmaż na rumiano. Dodaj mieloną słodką paprykę, wlej bulion i starannie wymieszaj całość.
Do powstałego sosu wrzuć mrożone różyczki kalafiora, posiekaną paprykę, pokrojony na kawałki miąższ pomidorów, zamrożoną marchewkę i groszek. Duś razem do miękkości (ok. 15 minut).
Powstały gulasz wymieszaj z 2 łyżkami keczupu oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj pokrojone na kawałki parówki drobiowe (lub miniparóweczki). Ogrzewaj, aż będą ciepłe. Podawaj z pieczywem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety