Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Smażymy na tłuszczu łyżeczkę ostrej papryki, 2 łyżeczki kminku i 1,5 łyżeczki słodkiej papryki. Po podsmażeniu smażymy mięso a po 10 min wyciągamy i na ten sam tłuszcz dajemy 4 ogórki kiszone pokrojone w kostkę, 1 paprykę w kostkę i 2 małe cebule pokrojone w piórka. Gdy podsmażymy około 5 minut dodajemy z powrotem mięso i : - 4 ziarna ziela angielskiego, - 2 listki liścia laurowego , - szczypta soli, pieprzu i cukru - 2 ząbki czosnku, - 2 puszki krojonych pomidorów. Zalewamy wodą do przykrycia składników, nie więcej. Dusimy na małym ogniu przez około godzinę, w przypadku wołowiny do 2 godzin.