Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kulkami i kiełkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 167
Składniki
Z mięsa uformuj małe kuleczki. Oczyść i pokrój cebulę, paprykę, pora. Kiełki osącz z zalewy.
Kulki mięsne obsmaż na oleju, w trakcie smażenia posyp je wegetą. Kiedy mięso będzie już rumiane, dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż do garnka. Chwilę smaż razem, włóż paprykę oraz pora. Zalej gorącym bulionem cielęcym i duś pod przykryciem 10 min.
Do garnka wlej pomidory wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj chwilę, przypraw solą, papryką oraz pieprzem. Na koniec włóż kiełki sojowe i znów chwilę gotuj.
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Podawaj z gulaszem. Już na talerzach możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
<strong>Porcje 8, 50 min, Cena 2, 20 zł, Kalorie 370</strong>Źródło: Takie jest życie