Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie tortille z tuńczykiem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Dymki oczyść i opłucz. Cebulki pokrój w plasterki, szczypiorek posiekaj. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzecinaj na połówki. Tuńczyk osącz na sitku z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wszystkie przygotowane wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę wprost do śmietany. Przypraw ją solą i pieprzem. Sosem posmaruj tortille. Na połowie każdego placka rozłóż po 1/4 farszu. Przykryj drugą połową placka (aby brzegi powstałego pieroga zlepiły się podczas pieczenia, brzegi dodatkowo posyp startym serem.
Tortille przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 20 min. Udekoruj tymiankiem. Podawaj z salsą pomidorową albo sosem śmietanowym.
Jeszcze lepszy smak!
Do nadzienia dodaj pokrojone w plasterki małe korniszony i łyżkę świeżego oregano.Źródło: Tina