Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotować je tak, jak robi to Magda Gessler, mamy dla Was jej przepis.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4922
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113754
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4922
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2076
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113754
Składniki
Do miski wlej ciepłą (ale nie gorącą!) wodę. Wsyp drożdże i dokładnie wymieszaj. Zostaw rozczyn na 5 minut.
Mąkę przesiej przez sito. Umieść ją w misce, dodaj cukier, sól, oliwę, pieprz i rozczyn. Wyrabiaj ciasto około 10 minut. Musi być jednolite i nie może się kleić do rąk. Gdy uzyskasz jego idealną postać, odstaw na 30 minut i przykryj ściereczką. Ciasto zwiększy swoją objętość.
Z ww. ciasta przyrządzisz dwie pizzę. Podziel zatem ciasto na 2 części i każdą wyłóż ulubionymi składnikami. Piecz ok. 11-14 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni.