Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycze kotlety z bazylią"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso mielone zmiel dodatkowo (możesz nawet dwa razy). Listki bazylii umyj, osusz, posiekaj. Bułkę namocz w mleku. Odciśnij. Białko oddziel od żółtka, ubij na sztywną pianę.
Mięso wyrób z przyprawą uniwersalną, bazylią, bułką, żółtkiem i parmezanem. Oprósz pieprzem, dodaj ubitą pianę, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj podłużne kotlety. Obtocz w bułce tartej, usmaż na oliwie z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie