Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycze kotlety z bazylią"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 738
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Mięso mielone zmiel dodatkowo (możesz nawet dwa razy). Listki bazylii umyj, osusz, posiekaj. Bułkę namocz w mleku. Odciśnij. Białko oddziel od żółtka, ubij na sztywną pianę.
Mięso wyrób z przyprawą uniwersalną, bazylią, bułką, żółtkiem i parmezanem. Oprósz pieprzem, dodaj ubitą pianę, dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj podłużne kotlety. Obtocz w bułce tartej, usmaż na oliwie z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie