Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk faszerowany

Indyk faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Indyk faszerowany"

Składniki

  • 2 kg filetu z indyka
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu, pieprzu, imbiru, estragonu
  • 1/2 łyżeczki goździków
  • 10 dag wątróbki
  • sok z pomarańczy
  • 1/2 kajzerki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W mięsie wytnij głęboką kieszeń. Natrzyj je solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw. Bułkę rozmocz w soku z pomarańczy. Posiekaj wątróbkę.

  2. Masło utrzyj na puch i mieszając dosyp zioła i przyprawy. Dodaj wątróbkę. Zmiksuj dodając stopniowo żółtka i odciśniętą bułkę. Dodaj pianę z białek. Nadziej mięso. Piecz ok. 90 minut w 180°C.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń