Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z warzywami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 94
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 94
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1483
Składniki
Indyka umyj, pieczarki i cebulę pokrój. Podsmaż na oleju, słoninę pokrój w słupki. Pieczarkami z cebulą, natką i słoniną nafaszeruj indyka, zamknij wykałaczkami, nogi zwiąż sznurkiem.
Ułóż indyka w naczyniu żaroodpornym, połóż na nim masło, dookoła poukładaj pokrojone warzywa, owoce, przyprawy. Piecz około 3,5 godziny w 180°C. W trakcie pieczenia polewaj indyka roztopionym masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień