Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z warzywami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34329
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2035
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34329
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2035
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Składniki
Indyka umyj, pieczarki i cebulę pokrój. Podsmaż na oleju, słoninę pokrój w słupki. Pieczarkami z cebulą, natką i słoniną nafaszeruj indyka, zamknij wykałaczkami, nogi zwiąż sznurkiem.
Ułóż indyka w naczyniu żaroodpornym, połóż na nim masło, dookoła poukładaj pokrojone warzywa, owoce, przyprawy. Piecz około 3,5 godziny w 180°C. W trakcie pieczenia polewaj indyka roztopionym masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień