Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z warzywami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Indyka umyj, pieczarki i cebulę pokrój. Podsmaż na oleju, słoninę pokrój w słupki. Pieczarkami z cebulą, natką i słoniną nafaszeruj indyka, zamknij wykałaczkami, nogi zwiąż sznurkiem.
Ułóż indyka w naczyniu żaroodpornym, połóż na nim masło, dookoła poukładaj pokrojone warzywa, owoce, przyprawy. Piecz około 3,5 godziny w 180°C. W trakcie pieczenia polewaj indyka roztopionym masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień