Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z warzywami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 289
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 289
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Indyka umyj, pieczarki i cebulę pokrój. Podsmaż na oleju, słoninę pokrój w słupki. Pieczarkami z cebulą, natką i słoniną nafaszeruj indyka, zamknij wykałaczkami, nogi zwiąż sznurkiem.
Ułóż indyka w naczyniu żaroodpornym, połóż na nim masło, dookoła poukładaj pokrojone warzywa, owoce, przyprawy. Piecz około 3,5 godziny w 180°C. W trakcie pieczenia polewaj indyka roztopionym masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień