Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk pieczony z żurawinami i jabłkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Rodzynki, morele, śliwki zalej winem, odstaw na 15 minut. Indyka umyj, na zewnątrz i wewnątrz natrzyj solą i pieprzem. Masło rozpuść w rondelku. Jabłka pokrój.
Faszeruj indyka jabłkami i odsączonymi z wina owcami. Resztę owoców rozłóż w naczyniu. Zwiąż sznurkiem nogi indyka, ułóż go w naczyniu, rozłóż rozmaryn, skrop wodą i posmaruj masłem.
Piecz 30 minut w temp. 200°C, potem trzy godziny w temp. 180°C. Co jakiś czas smaruj masłem.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień