Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w kokosowej panierce"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Piersi indyka płuczemy, usuwamy błonki i tłuszcz. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w grubą kostkę o boku 2–3 cm.
Wiórki kokosowe mieszamy z bułką tartą w jednej misce. W drugiej roztrzepujemy jajka i doprawiamy według uznania solą i pieprzem.
Olej dobrze rozgrzewamy w głębokim garnku. Kawałki indyka maczamy w jajku, a następnie w mieszance bułki z wiórkami kokosowymi. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na głębokim tłuszczu, po 2–3 minuty z każdej strony, na złoty kolor. Usmażone kawałki indyka wyjmujemy łyżką cedzakową. Przekładamy na talerz pokryty trzema warstwami papierowego ręcznika. Dobrze osączamy i studzimy.
Na wykałaczkę nadziewamy kawałki kolb kukurydzy i papryki oraz kostki indyka. Układamy fantazyjnie na talerzach.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,35 zł
Wartość odżywcza porcji 280 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia