Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Usuń kości z mięsa. Płat lekko rozbij. Wymieszaj marynaty, wlej 2 łyżki wody, natrzyj mięso. Owiń folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny (lub na całą noc).
Pokrój pieczarki oraz cebulę. Podsmaż na maśle. Przypraw farsz solą, pieprzem. Rozłóż go mięsie, zwiń w rulon i obwiąż nitką. Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 190°C.
Z sosu z pieczenia możesz zrobić sos. Podaj z kaszą kuskus oraz kiszonym ogórkiem. Tak samo możesz przyrządzić pierś indyka, schab środkowy oraz karkowy.
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie