Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami i ryżem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż indyka ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień, smaż 10 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podduś. Gdy woda odparuje, oprósz solą, dodaj indyka, zalej bulionem. Zamieszaj, duś 10 minut na małym ogniu.
Śmietanę kremówkę wymieszaj z mąką i natką. Dodaj do indyka pod koniec duszenia. Przypraw do smaku. Ryż ugotuj według instrukcji. Podaj z potrawką.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie