Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, szybkie i bardzo smaczne danie. Jajka w delikatnym sosie musztardowym, z chrupiącą pietruszką i cytrynową panierką.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1008
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 598
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1008
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki. Nakłuć szersze końce jajek i gotować je z solą i odrobiną octu przez około 6 minut.
Umyć pietruszkę i dokładnie wysuszyć. Podgrzać olej roślinny, dodać pietruszkę i smażyć na głębokim tłuszczu przez około 30 sekund, a następnie osuszyć na papierze kuchennym.
Na patelni teflonowej smażyć panierke bez tłuszczu, a następnie wymieszać z odrobiną startej skórki cytryny.
Jogurt, masło i musztardę delikatnie podgrzać na małym ogniu, wymieszać składniki, aż powstanie gładki sos. Sos nie może być zbyt gorący.
Wlać odrobinę sosu na talerz, umieścić jedno lub dwa jajka w sosie i posolić. Na koniec ułożyć na jajku panierkę i smażoną pietruszkę. Podawać z ziemniakami.