Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, szybkie i bardzo smaczne danie. Jajka w delikatnym sosie musztardowym, z chrupiącą pietruszką i cytrynową panierką.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki. Nakłuć szersze końce jajek i gotować je z solą i odrobiną octu przez około 6 minut.
Umyć pietruszkę i dokładnie wysuszyć. Podgrzać olej roślinny, dodać pietruszkę i smażyć na głębokim tłuszczu przez około 30 sekund, a następnie osuszyć na papierze kuchennym.
Na patelni teflonowej smażyć panierke bez tłuszczu, a następnie wymieszać z odrobiną startej skórki cytryny.
Jogurt, masło i musztardę delikatnie podgrzać na małym ogniu, wymieszać składniki, aż powstanie gładki sos. Sos nie może być zbyt gorący.
Wlać odrobinę sosu na talerz, umieścić jedno lub dwa jajka w sosie i posolić. Na koniec ułożyć na jajku panierkę i smażoną pietruszkę. Podawać z ziemniakami.