Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, szybkie i bardzo smaczne danie. Jajka w delikatnym sosie musztardowym, z chrupiącą pietruszką i cytrynową panierką.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki. Nakłuć szersze końce jajek i gotować je z solą i odrobiną octu przez około 6 minut.
Umyć pietruszkę i dokładnie wysuszyć. Podgrzać olej roślinny, dodać pietruszkę i smażyć na głębokim tłuszczu przez około 30 sekund, a następnie osuszyć na papierze kuchennym.
Na patelni teflonowej smażyć panierke bez tłuszczu, a następnie wymieszać z odrobiną startej skórki cytryny.
Jogurt, masło i musztardę delikatnie podgrzać na małym ogniu, wymieszać składniki, aż powstanie gładki sos. Sos nie może być zbyt gorący.
Wlać odrobinę sosu na talerz, umieścić jedno lub dwa jajka w sosie i posolić. Na koniec ułożyć na jajku panierkę i smażoną pietruszkę. Podawać z ziemniakami.