Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest super warzywnym dodatkiem do wielu potraw tj. gulasz węgierski, zupa gulaszowa czy szaszłyk. Jednak po obróbce termicznej w wysokiej temperaturze odchodzi od niej skórka. A kto lubi jak ta cienka skórka przykleja mu się do podniebienia? Ja nie. A oto prosty sposób na zdjęcie skórki z papryki.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 264
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 154
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27940
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 264
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 154
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27940
Składniki
Paprykę umieścić całą lub w połówkach w piekarniku na blasze. Jak wspomniałam papryka potrzebuje dość wysokiej temperatury – więc włączam grill z termo obiegiem na 180 st.C. 2. Podpiekam ją ok. 5-10 min. aż zacznie się marszczyć skórka.
3. Czekam aż ostygnie. Kroję ją w pasy. 4. Delikatnie podważam nożem brzeg paska. Ściągam skórkę. Skórka może się rwać dlatego trzeba to robić delikatnie. 5. Gotowa obrana papryka może służyć do dalszego przerobu lub bezpośredniej konsumpcji.