Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z indykiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Gotuj jeszcze godzinę.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny oczyść, ziemniaki obierz. Przygotowane produkty opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Cebulę oraz wszystkie pozostałe jarzyny włóż do wywaru około 15 minut przed końcem gotowania. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Mięso pokrój na kawałeczki. Włóż po kilka do każdego talerza.Źródło: Tina