Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc inaczej. Tradycyjne wielkanocne jaja w nowej odsłonie. Pycha!:)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 443
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem pokrój w poprzek włókien na 4 plastry.
Kawałki cielęciny przełóż na deseczkę rozbij, tłuczkiem lub tępą stroną noża.
Jajka włóż do wrzącej, osolonej wody. Gotuj około 5 minut, aby żółtko nie całkiem się ścięło. Rozbite kotlety oprósz z obu stron solą i pieprzem.
Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Z jednej strony mięso cienko posmaruj musztardą i posyp posiekaną natką.
Jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupek. Obrane jajka ułóż na brzegach kotletów, zwiń.
Na patelni rozgrzej mocno oliwę, włóż przygotowane jaskółcze gniazda, obracając drewnianą łyżką zrumień ze wszystkich stron.
Na patelnię wlej białe wino, zmniejsz płomień i duś mięso pod przykryciem jeszcze około 5-6 minut, aby doszło w środku.