Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc inaczej. Tradycyjne wielkanocne jaja w nowej odsłonie. Pycha!:)
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 265
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 953
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 293
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 705
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 364
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 265
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 953
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 293
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 705
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 364
Składniki
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem pokrój w poprzek włókien na 4 plastry.
Kawałki cielęciny przełóż na deseczkę rozbij, tłuczkiem lub tępą stroną noża.
Jajka włóż do wrzącej, osolonej wody. Gotuj około 5 minut, aby żółtko nie całkiem się ścięło. Rozbite kotlety oprósz z obu stron solą i pieprzem.
Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Z jednej strony mięso cienko posmaruj musztardą i posyp posiekaną natką.
Jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupek. Obrane jajka ułóż na brzegach kotletów, zwiń.
Na patelni rozgrzej mocno oliwę, włóż przygotowane jaskółcze gniazda, obracając drewnianą łyżką zrumień ze wszystkich stron.
Na patelnię wlej białe wino, zmniejsz płomień i duś mięso pod przykryciem jeszcze około 5-6 minut, aby doszło w środku.