Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i przepyszne. Mnóstwo smaków zadowoli każdego. Podajemy z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Porcja dla 4-5 osób. Cebule, paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Czosnek siekamy. Kukurydzę i fasolę odcedzamy, lekko płuczemy. W sporym saganku rozgrzewamy olej. *Wsypujemy słodką paprykę, mieszamy, po chwili dodajemy cebulę z czosnkiem. Smażymy ok. 2 minuty, na średnim ogniu, cały czas mieszając. *Wsypujemy marchew, też 2 minuty, mieszając. *Papryka 2 minuty, mieszając. *Dodajemy mięso, smażymy 8-10 minut, mieszając *Cukinia, sól, pieprz, trawa cytrynowa, ostra papryka, smażymy ok. 8 minut, mieszając. *Pupla pomidorowa i ok. 300 ml płynu, mieszamy, przykrywamy i gotujemy ok. 8 minut. *Kukurydza, fasola, mieszamy, ew. trochę płynu i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Finalnie przyprawiamy, solą i pieprzem.