Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jeleni gulasz"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Udziec oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebulę i bekon drobno posiekaj, podsmaż na smalec.
Do przyrumienionej cebuli i bekonu dodaj mięso.Oprósz mieszanką przypraw, podsmaż i podlej winem. Gulasz przykryj i gotuj powoli. Według potrzeby podlewaj bulionem.
Obierz ziemniaki, a grzyby, paprykę i pomidory oczyść. Wszystko to pokrój w kawałki. l Kiedy mięso będzie prawie miękkie, dodaj do rondla ziemniaki z grzybami i papryką. Całość ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj pomidory. Dopraw gulasz solą, pieprzem, ewentualnie mieszanką przypraw i odstaw.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień