Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"
Kacze udka z czosnkiem
Składniki
- główka czosnku
- sól, pieprz
- 2 gałązki świeżej bazylii
- olej
- 1/2 cytryny
- 2 udka kacze
- bułka
- 2 garście szpinaku
- 300 ml bulionu
- pokrojona cebula
- 20 dag małych pomidorków
Składniki
- główka czosnku
- sól, pieprz
- 2 gałązki świeżej bazylii
- olej
- 1/2 cytryny
- 2 udka kacze
- bułka
- 2 garście szpinaku
- 300 ml bulionu
- pokrojona cebula
- 20 dag małych pomidorków

Etapy przygotowania
Czosnek zawiń w folię alum. i opiecz w piekarniku, aż zmięknie. Obierz, wrzuć do miski, oprósz solą, pieprzem, dodaj posiekaną bazylię, 3 łyżki oleju, sok z cytryny, wymieszaj.
Udka oczyść, usuń kość. Poluzuj nożem skórkę tak, aby powstała kieszeń. Nadziej masą czosnkową, zwiąż. Z bułki zrób grzanki, wsyp do brytfanki, na nie połóż szpinak, wlej bulion, włóż mięso.
Obłóż cebulą i pomidorkami. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 50

Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 16

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 99

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6232

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3658
Ostatnio komentowane przepisy

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 50

Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 16

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 99

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6232

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3658


Składniki
- główka czosnku
- sól, pieprz
- 2 gałązki świeżej bazylii
- olej
- 1/2 cytryny
- 2 udka kacze
- bułka
- 2 garście szpinaku
- 300 ml bulionu
- pokrojona cebula
- 20 dag małych pomidorków
Czosnek zawiń w folię alum. i opiecz w piekarniku, aż zmięknie. Obierz, wrzuć do miski, oprósz solą, pieprzem, dodaj posiekaną bazylię, 3 łyżki oleju, sok z cytryny, wymieszaj.
Udka oczyść, usuń kość. Poluzuj nożem skórkę tak, aby powstała kieszeń. Nadziej masą czosnkową, zwiąż. Z bułki zrób grzanki, wsyp do brytfanki, na nie połóż szpinak, wlej bulion, włóż mięso.
Obłóż cebulą i pomidorkami. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety