Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13247
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5522
Składniki
Przepis przysłał Barbara Dobija z Rudzicy
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Jabłka i pomarańczę obierz, pokrój w plastry, posyp cynamonem. Owocami napełnij kaczkę. Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem. Skórę z wierzchu ponacinaj.
Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki. Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godz. w 160°C. W połowie pieczenia posmaruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 195 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie