Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2533
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
Składniki
Przepis przysłał Barbara Dobija z Rudzicy
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Jabłka i pomarańczę obierz, pokrój w plastry, posyp cynamonem. Owocami napełnij kaczkę. Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem. Skórę z wierzchu ponacinaj.
Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki. Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godz. w 160°C. W połowie pieczenia posmaruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 195 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie