Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka nadziewana jabłkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 173
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 173
Składniki
Przepis przysłał Barbara Dobija z Rudzicy
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Jabłka i pomarańczę obierz, pokrój w plastry, posyp cynamonem. Owocami napełnij kaczkę. Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem. Skórę z wierzchu ponacinaj.
Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki. Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godz. w 160°C. W połowie pieczenia posmaruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 195 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie