Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka po tajsku z warzywami"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5834
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 390
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5834
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 390
Składniki
Skórę z kaczki natnij ostrym nożem. Wymieszaj sosy – sojowy, chili z brązowym cukrem, startym imbirem, przyprawą 5 smaków i sokiem z limonki. Natrzyj dokładnie mięso marynatą i odstaw na około 1 godzinę.
Obsmaż kaczkę na patelni po 3 minuty z każdej strony. Dopiecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Przed pokrojeniem odczekaj 10 minut. Przygotuj warzywa. Rozgrzej dużą patelnię lub wok. Dodaj 3 łyżki oleju, pokrojony czosnek i chili.
Dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż na dużym ogniu 5-7 minut. Przypraw sosem ostrygowym i olejem sezamowym. Wyłóż na talerz, obłóż pokrojoną w plastry kaczką. Udekoruj zieloną cebulką. Czas przygotowania: 40 minut (bez marynowania)Źródło: Tele Tydzień