Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z farszem z łopatki i wątróbki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Farsz: wątróbki oczyść. Cebulę obierz, pokrój. Masło stop na patelni, podsmaż wątróbki z cebulą, ostudź. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Łopatkę umyj, osusz. Czosnek obierz.
Łopa tkę, wątróbkę z cebulą, czosnek i bułkę zmiel. Dodaj jajka i natkę, wyrób. Przypraw.
Kaczkę umyj, osusz. Napełnij farszem, otwór zepnij wykałaczkami. Skórę z wierzchu ponakłuwaj. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Przykryj, piecz godzinę w 180°C. 15 min przed końcem pieczenia pokrywę zdejmij, by mięso się zrumieniło.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie